Raspunsuri la intrebarile dificile ale homosexualilor - partea 2

Isus a schimbat legea, de aceea nu se mai fac sacrificii.

Toată lumea păcătuiește! Acum suntem sub legea harului.

Dar așa am fost născut!

Sunt un creștin homosexual, îl cunosc pe Dumnezeu, iar el e de acord cu modul meu de viață.

Poți fi homosexual și creștin în același timp? Vom analiza și această întrebare. Vom atinge și întrebările asociate acestei întrebări, cum ar fi adevărata natură a credinței și imperativul biblic de a-ți demonstra credința prin fapte.

Dacă ați avut vreodată o conversație agasantă cu un creștin care părea să nu audă ce-i spuneți sau să nu vă înțeleagă problema, ceea ce vei descoperi aici este o alternativă plăcută. Dacă ați avut vreodată o conversație cu un homosexual și v-ați simțit incapabil să vă explicați adecvat credința astfel încât să poată fi aplicată cu succes în viața sa, veți descoperi cum să vă exprimați convingerile cu dragoste, în așa fel încât viața ascultătorului să fie transformată.

ISUS A SCHIMBAT LEGEA, DE ACEEA NU SE MAI FAC SACRIFICII.

Dacă Isus a schimbat legea, cred că putem accepta adulterul. Dacă Isus a răsturnat legea, idolatria nu-i o problemă. Dacă Isus a răsturnat legea, e în regulă să furăm sau să omorâm, dar, repet, Isus nu a venit să răstoarne sau să anuleze legea, ci s-o împlinească.

Jertfirea animalelor Îl prevestea pe Hristos, El a împlinit profeția murind pe cruce și înlocuind pentru totdeauna jertfele.

A înlocuit El moralitatea, etica Vechiului Testament?

Ne descotorosim acum de dreptate, de neprihănire, de responsabilitatea față de cei săraci și de cei suferinzi? Toate aceste lucruri fac parte din lege. Isus a stabilit standarde mai înalte pentru cerințele morale și etice ale legii și pentru puritatea sexuală.

Legea spunea: "Să nu preacurvești." Isus a spus că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a și preacurvit cu ea în inima lui. El a adus standarde mai înalte și a murit deoarece păcatul nostru a fost foarte distructiv.

Conform Bibliei, păcatul și homosexualitatea ne vor răni pe noi. Potrivit lui Moise, lui Isus și lui Pavel, potrivit întregii Biblii, homosexualitatea e nocivă și contrară voii lui Dumnezeu.
Isus a murit ca să-i salveze pe oameni și din aceasta.

TOATĂ LUMEA PĂCĂTUIEȘTE! ACUM SUNTEM SUB LEGEA HARULUI.

Ce înseamnă să fii sub legea harului? Înseamnă să ai puterea să împlinești poruncile lui Dumnezeu.

În Romani 6 ni se spune că noi nu mai suntem sub lege, ci sub har, de aceea avem puterea de a birui păcatul. Veți zice: "Dacă voi da greș?" Adevărul e că toți păcătuim. Însă, dacă trăim intenționat în păcat și încercăm să-l justificăm, atunci singuri ieșim din harul lui Dumnezeu.

În Evrei 12, ni se spune să avem grijă să nu cădem în imoralitate sexuală și să ne abatem astfel de la harul lui Dumnezeu. Putem să-l refuzăm și să-l disprețuim. Dacă spun că eu nu păcătuiesc, că sunt mântuit și în viața mea totu-i în regulă, atunci sunt un ipocrit și mă mint singur. Însă, dacă recunosc că dau greș, dar, prin harul lui Dumnezeu, mă întorc și înaintez, atunci Domnul se îndură și mă iartă.

Dacă ne mărturisim păcatele, le recunoaștem și renunțăm la ele, Dumnezeu ne spală și ne eliberează de ele. Însă, dacă doar recunoaștem că Isus a murit pentru noi dar continuăm să păcătuim, atunci ne înșelăm singuri.

DAR AȘA AM FOST NĂSCUT!

În primul rând, am fost creați după chipul lui Dumnezeu. Heterosexualii și homosexualii sunt creați după chipul lui Dumnezeu. Cu toții suntem ființe omenești. Cu toții suntem iubiți de Dumnezeu în mod egal. Domnul nu-i iubește pe heterosexuali mai mult decât pe homosexuali.

Cu toții avem o natură decăzută, cu toții dăm greș. Potrivit Bibliei, natura noastră păcătoasă atrage judecata lui Dumnezeu. Nu există dovezi biblice că cineva s-ar fi născut homosexual. Nu există dovezi științifice și sociologice concluzive care să ateste că există homosexuali din naștere.

Vă pot oferi o serie de citate ale activiștilor homosexuali care declară că, într-o zi, vor descoperi gena homosexualității, că, într-o zi, vor dovedi că sunt născuți homosexuali. Adică încă nu s-a dovedit, dar, chiar dacă ar fi adevărat, eu tot nu aș crede și nu aș accepta. Însă, dacă ar fi adevărat că te-ai născut homosexual, Isus te poate schimba.

Repet, prin natura noastră suntem oameni decăzuți, lăcomia, mânia și pofta aparțin firii noastre. Ele diferă de la persoană la persoană. Pentru unii, toate tipurile de promiscuitate heterosexuală sau practicarea homosexualității vin în mod natural.

Isus a murit ca să ne schimbe din interior spre exterior. Devenim ființe noi și acesta este adevărul, indiferent cât de mult oameni încearcă să-l nege. Există foarte mulți homosexuali vindecați. Îi cunosc de ani de zile. Ei nu au reprimat doar aceste sentimente, adică atracția față de persoanele de același sex.

Acum ei sunt atrași de sexul opus și au vieți sănătoase și complete. Isus poate să facă aceasta. Ați spune că Isus nu poate face asta? Îi veți cere Domnului să vă binecuvânteze stilul de viață homosexual, știind că refuzați cea mai mare binecuvântare dată ființelor umane: reproducerea?

Oricât ați ține unul la celălalt tu și partenerul tău, din unirea voastră nu se va naște niciodată un urmaș. În relația voastră nu există binecuvântare, ci lipsește ceva. Isus poate să aducă adevărata întregire, care se reproduce în nenumărate domenii.

SUNT UN CREȘTIN HOMOSEXUAL, ÎL CUNOSC PE DUMNEZEU, IAR EL E DE ACORD CU MODUL MEU DE VIAȚĂ.

În primul rând, Dumnezeu e Judecătorul vostru, nu eu. Însă v-aș avertiza să nu fundamentați lucrurile doar pe experiența voastră.

Să vă dau un exemplu. Un cuplu se afla în procesul divorțului. Fiecare voia să divorțeze de actualul soț și să se căsătorească unul cu altul. Când au fost întrebați, acești oameni, care erau căsătoriți, au spus că, înainte de a comite adulter unul cu altul, se roagă și simt cu adevărat prezența Domnului.

Cuvântul lui Dumnezeu ne îndeamnă să nu ne înșelăm singuri. Isus nu ne-a cerut doar o scurtă rugăciune, ci să ne supunem Lui ca Dumnezeu și să credem că El ne mântuiește.

Vă reamintesc că El nu a murit ca să ne mântuiască în păcatele noastre, ci din păcatele noastre. Trebuie să mărturisim în fața Lui, însemnând că El este Șeful, El este Stăpânul, iar noi ne supunem căilor Lui. Potrivit mărturiei universale a Scripturii, practicarea homosexualității este interzisă. Un bărbat sau o femeie care practică homosexualitatea încetează să mai fie pe placul lui Dumnezeu.

Suntem oameni căzuți, dar iubiți de Dumnezeu, deoarece Isus a murit pentru noi. Însă anumite practici sunt absolut interzise. Însă dacă spuneți că Îl iubiți pe Isus și vă luptați cu atracția homosexuală, că, deși nu sunteți un homosexual practicant, știți că e greșit ce faceți și vă luptați cu aceasta, atunci noi ne rugăm pentru voi și credem împreună cu voi.

Eu nu mă îndoiesc de credința voastră și de devotamentul vostru față de Domnul din cauza acestei lupte. Oamenii luptă în diverse domenii. Dacă ziceți că sunteți un homosexual convins, că vă însușiți această identitate de homosexual sau lesbiană, dar Îl urmați pe Isus în același timp, vă spun că, potrivit Scripturii, acestea două sunt incompatibile.

Completări:

Etichete: homosexualitate
2170 accesări

Urmărește emisiunea Pasiune Pură

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.