Raspunsuri la intrebarile dificile ale homosexualilor - partea 1

Sunt homosexual și Isus mă iubește, care este problema?

Isus nu a pomenit homosexualitatea, așa că nu e vorba numai despre iubire și har?

Poți fi homosexual și creștin în același timp? Vom analiza și această întrebare. Vom atinge și întrebările asociate acestei întrebări, cum ar fi adevărata natură a credinței și imperativul biblic de a-ți demonstra credința prin fapte.

Dacă ați avut vreodată o conversație agasantă cu un creștin care părea să nu audă ce-i spuneți sau să nu vă înțeleagă problema, ceea ce vei descoperi aici este o alternativă plăcută. Dacă ați avut vreodată o conversație cu un homosexual și v-ați simțit incapabil să vă explicați adecvat credința astfel încât să poată fi aplicată cu succes în viața sa, veți descoperi cum să vă exprimați convingerile cu dragoste, în așa fel încât viața ascultătorului să fie transformată.

SUNT HOMOSEXUAL ȘI ISUS MĂ IUBEȘTE, CARE E PROBLEMA?

Sigur că Isus vă iubește! El ne-a iubit destul încât să moară pentru noi. E foarte interesant că, în Matei, prima carte a Noului Testament, ni se spune că El va fi numit Isus, Yeshua, deoarece El Își va mântui poporul de păcate.

El nu a murit pentru noi ca să rămânem în aceeași condiție. Fie că e vorba de ură, de lăcomie, de probleme sexuale, de droguri sau de alcool, El a murit pentru noi căci suntem pierduți și avem nevoie de mila Lui, ca să fim schimbați și mântuiți de păcatele noastre.
El a spus că, dacă Fiul te eliberează, vei fi liber. Acesta e mesajul dragostei lui Dumnezeu. El ne iubește suficient ca să nu ne lase în condiția în care suntem. El Şi-a trimis Fiul să moară pentru noi ca să putem fi schimbați.

Isus a spus: "Dacă mă iubiți, veți păzi poruncile Mele." Asta-i esența. Nu e vorba doar de o afecțiune sentimentală. Poți fi foarte sincer, dar dovada faptului că Îl iubești este viața ta transformată.

ISUS NU A POMENIT HOMOSEXUALITATEA, AȘA CĂ NU E VORBA NUMAI DESPRE IUBIRE ȘI HAR?

Cu siguranță e vorba despre dragoste și har, dar despre ce fel de dragoste? Dacă spun că Isus nu a condamnat homosexualitatea, nu cumva, prin aceasta, justific pedofilia, deoarece Isus nu a condamnat nici pedofilia? Îmi permit să justific abuzul copiilor sau cel asupra partenerului fiindcă Isus nu le-a menționat?

Isus nu a vorbit specific despre aceste lucruri. El nu a vorbit nici despre bestialitate, dar cred că toți suntem de acord că a face sex cu un animal e greșit. Dacă Isus nu a condamnat acest lucru anume nu înseamnă că e corect.

Cred că Isus s-a referit la homosexualitate de trei ori.

În primul rând, El a fost un Învățător evreu din secolul I. El a spus în Matei 5 că nu a venit să abolească legile prorocilor, ci să le împlinească. Cum a făcut asta? Murind pe cruce, El a împlinit toate jertfele și lucrarea preoțească. Cum rămâne cu cerințele morale și cerințele sexuale? El a propovăduit valori morale înalte. Acesta e primul aspect.

Al doilea aspect, în Matei 19, El a întărit faptul că, de la început, Dumnezeu i-a creat bărbat și femeie ca să fie uniți pentru toată viața. Acesta a fost singurul model pe care El l-a aprobat și a spus: "Ceea ce a unit Dumnezeu, omul să nu despartă."

Apoi, ultimul aspect, în Matei 15, El a menționat că toate felurile de imoralitate sexuală, observați pluralul, vin dinăuntru, din inimă, și ne pângăresc. Se știe că, în primul secol, la evrei, homosexualitatea era considerată o imoralitate și practicarea ei era interzisă. Așadar, fără îndoială, Isus e un evreu al secolului întâi care a aprobat doar unirea dintre bărbat și femeie și a respins orice altă formă de unire sexuală. Să nu-L transformăm pe Isus într-un personaj slab și sentimental. El a repetat, citându-Şi propriul Cuvânt: "Nu orișicine-Mi zice: `Doamne, Doamne!` va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri."

Aceasta este esența. Oamenii trebuie să se schimbe și să facă voia Lui.

Completări:

Etichete: homosexualitate
2959 accesări

Urmărește emisiunea Pasiune Pură

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.