• Secțiunea „CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE”

    CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.


    casatorie familie generic250x250Cursul Căsătoria și Familia

    Cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

    INTRA IN CURS, online     DESCARCA cursul video+PDF     COMANDA carte+DVD

Restaurarea relațiilor - Seminar întreg gratuit - Jarrol și Marjorie Cole

Restaurarea relațiilor - Seminar întreg gratuit - Jarrol și Marjorie Cole

Seminarul abordează tema relațiilor din perspectiva lui Dumnezeu, importanța de a dezvolta relații bazate pe dragoste, dar și faptul că se dă o luptă împotriva acestor relații. Viața este formată din relații care pot fi sursa unor mari binecuvântări, dar și a unor mari probleme. Informațiile prezentate în cadrul seminarului au ca fundament studiul Bibliei care descrie aproape orice tip de relație: cu Dumnezeu, cu noi înșine, cu ceilalți, cu păcatul.


Sesiunea 1


Sesiunea 2


Sesiunea 3


Sesiunea 4


Sesiunea 5


Sesiunea 6


Sesiunea 7

Seminarul a fost înregistrat în octombrie 2019 la Biserica Agape din Timișoara.

Marjorie Cole, fondator, Life Recovery: Când studiem relațiile, trebuie să includem noțiunile de dragoste și de război, fiindcă ne aflăm într-un război. Cel rău duce un război împotriva noastră, vrea să ne distrugă relațiile. De aceea am vorbit despre războiul spiritual, despre faptul că vrăjmașul vine să ne înșele, să ne mintă, să ne facă să credem minciuni despre Dumnezeu, despre noi înșine și despre alți oameni. Vrea să întețească războiul și să creeze diviziuni. Dumnezeu vrea să aducă unitate în Biserică, binecuvântări, plinătate și viață. Nu le putem avea dacă suntem divizați, dar, dacă ne iubim unii pe alții... Isus a spus: „vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții” (Ioan 13:35). Conferința de față aduce revelația iubirii pentru oameni, prin Isus.


 

Ce spun oamenii despre seminar

Daniel Matei, președintele Centrului Creștin Timișoara: Am învățat și învățăm despre aceste relații care au o importanță majoră în viața de creștin. Creștinul adevărat are relații în primul rând cu Dumnezeu, are relație cu Domnul Isus, are relație cu Duhul Sfânt și apoi are relație cu Trupul lui Hristos, cu membri din biserică.

Adrian Pop, pastor, Biserica Noul Legământ Târgu Mureș: Consider că este un subiect extrem de important, mai ales pentru Biserică deoarece Domnul Isus s-a rugat adeseori pentru unitatea care trebuie să existe, pentru dragostea care trebuie să existe între cei care Îi poartă Numele.

Dumitru Geru, pastor, Biserica Vestea Bună Drobeta-Turnu Severin: Ne-a explicat sora noastră despre faptul că trebuie refăcute relațiile cu semenii noștri, relația cu Dumnezeu pe verticală și relația cu noi înșine.

David Serediuc, pastor, Biserica Filadelfia Iași: Această învățătură pe care sora Marjorie Cole a adus-o este o învățătură complexă și care e de mare folos oamenilor. Important este ca noi să o preluăm și să o implementăm.

Stratica Serediuc, Iași: Oamenii au mare nevoie de asta și duc lipsă de dragoste în general. Cred că asta m-a atins în inima mea și doresc foarte mult să practic asta.

Mia Pop, Târgu Mureș: Domeniul relațiilor... pur și simplu acesta e domeniul în care putem manifesta dragostea lui Dumnezeu. Dumnezeu este dragoste, noi suntem chemați să arătăm dragoste și nu văd unde altundeva am putea arăta dragostea lui Dumnezeu și unde am putea să-L reprezentăm pe Dumnezeu mai bine decât în relațiile, și cu noi înșine, dar cu cei din familia noastră, semenii noștri, Biserica și cei din jurul nostru.

Carmen Eftene, Reghin: Am vrut să aprofundez învățătura nouă care o aduce Marjorie Cole, nouă pentru noi cel puțin.

Diana Pop, Timișoara: A fost interesantă tema. Foarte mulți tineri se confruntă cu relațiile pe care le au cu părinții. Probabil părinții lor nu l-au cunoscut pe Dumnezeu și atunci este un zid care se pune între ei. Sau poate sunt tineri orfani și nu îl cunosc pe Dumnezeu ca Tată.

1365 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.