Aprilie - Campania „Creștinul și societatea”

Aprilie - Campania „Creștinul și societatea”

Scris în . Publicat în CREȘTINUL ȘI SOCIETATEA.

Creștinii sunt urmași ai lui Hristos, oameni care au ales să creadă în Isus, au primit nașterea din nou, intrând în Trupul lui Hristos, Biserica (Romani 12:5). Fiind parte integrantă din Trup, se subînțelege nevoia ca fiecare individ mântuit să participe activ la bunăstarea Trupului, slujind Biserica în funcție de chemarea primită: „după cum într-un trup avem mai multe mădulare, şi mădularele n-au toate aceeaşi slujbă, tot aşa şi noi, care suntem mulţi, alcătuim un singur trup în Hristos, dar fiecare în parte suntem mădulare unii altora”.

Însă noi, creștinii, chiar dacă nu facem parte din „lume”, trăim în ea și trebuie să fim sare și lumină în fiecare zi. Prin urmare, viața de credință nu se rezumă la mersul la biserică și la implicarea în activitățile bisericești. Numele de „creștini” a fost atribuit ucenicilor în primul secol, când locuitorii din Antiohia au observat comportamentul urmașilor Mântuitorului. Așadar, viața noastră cotidiană, petrecută în societate, trebuie să reflecte clar viața spirituală interioară.

Printre îndemnurile Domnului Isus se află cel de a ne ruga și de a veghea neîncetat: „Atunci, din doi bărbaţi care vor fi la câmp, unul va fi luat şi altul va fi lăsat. Din două femei care vor măcina la moară, una va fi luată şi alta va fi lăsată. Vegheaţi dar, pentru că nu ştiţi în ce zi va veni Domnul vostru.” (Matei 24:40-42). Observăm că trebuie să veghem, dar fără a neglija activitățile cotidiene, renunțând să lucrăm fiindcă „vine Domnul și nu mai are rost să facem nimic”. Prin urmare, ni se cere dovada unei credințe practice, în locul unde am fost așezați.

Știm că lumea se confruntă cu nenumărate probleme, printre care îmbătrânirea, bolile, migrația, foamea, avortul, singurătatea, sărăcia, divorțul, abandonul, încălcări ale drepturilor omului, lipsa păcii și a securității, degradarea mediului înconjurător, lipsa unui sens al vieții etc. De aceea, în luna aprilie, vă vom împărtăși, printre altele, poveștile unor români care Îl reprezintă pe Hristos multor grupuri din diverse medii, de la parlamentari și afaceriști la oamenii străzii și la femei prinse în prostituție.

Așadar, campania tematică „Creștinul și societatea” îmbină două identități ale noastre: cea de membri ai familiei lui Hristos și cea de locuitori ai acestei lumi. Scopul campaniei e să ne încurajeze pe fiecare să ne trăim credința în șapte domenii ale vieții, în care ne petrecem majoritatea timpului activ: la locul de muncă, în biserică, societate, domeniul educațional (aici includem și cultura și știința), în raportarea noastră la tehnologie, media și divertisment, în relația cu statul, și în interacțiunile cu cei din jur.

Campania se va desfășura în luna aprilie, prin reportaje, interviuri, articole, știri, emisiuni și alte materiale, pe care le vom distribui atât pe canalul TV, cât și pe rețelele sociale. Fii alături de noi, lasă-te inspirat de modul în care Dumnezeu lucrează prin cei care aleg să stea la dispoziția Lui și decide să fii și tu unul dintre ei.

              

689 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.