Academia Cartea Cărților, lecții biblice pentru copii - reportaj

Scris în . Publicat în Cartea Cărților.

Interacțiunea copiilor cu Biblia încă de la o vârstă fragedă este foarte importantă. Studiile arată că 85% dintre creștini Îl primesc pe Isus în viața lor între 4-14 ani.

Paula Decean, Casa Tâmplarului – Ocna Mureș: Biblia ne spune să vorbim copiilor de mici, să punem Cuvântul lui Dumnezeu în inima lor și în mintea lor, ca atunci când vor crește mari să dea rod și să urmeze calea lui Dumnezeu.

Desenele animate care relatează întâmplări biblice sunt o modalitate prin care poate fi captată atenția copiilor, iar proiectul Cartea Cărților reprezintă un astfel de instrument.

Paula Decean, Casa Tâmplarului – Ocna Mureș: Eu am crescut cu Cartea Cărților. Ne uitam la Tele7abc și urmăream Cartea Cărților pe vremuri, cu profesorul Nur, cu casa zburătoare, cu toate desenele. În momentul în care am văzut că a reînceput Cartea Cărților pe limba copiilor din ziua de astăzi am considerat că e un bun manual și un bun obiect de a lucra cu copiii din generația actuală.

Academia Cartea Cărților este o componentă a acestui proiect evanghelistic. Programa a fost folosită deja în localități precum Ocna Mureș și Piatra Neamț. Lecțiile sunt dinamice, interactive și includ clipuri video cu conținut biblic.

Paula Decean, Casa Tâmplarului – Ocna Mureș: În ziua de astăzi, oricâte povești le-am spune copiilor, nu sunt relevante. Când le arăți un video e mult mai relevant, mult mai interesant pentru ei. Pentru mine Cartea Cărților înseamnă enorm

Marcela Stanciu, Biserica Penticostală Elim – Piatra Neamț: Le este foarte ușor să vizualizeze și asta îi ajută să rețină. Îi ajută să înțeleagă mesajul pe care noi îl transmitem mult mai ușor și ne face nouă, învățătorilor, munca mai ușoară în predare.

Pachetul pentru școală duminicală conține lecții biblice pentru clasele 1-6 concepute pe module. Sunt 13 module pentru un an cu clipuri video și materiale de predare pentru trei lecții biblice.

Copiii participă la studiu în grupe mari și mici, iar prin acest proces ei memorează Scriptura și aplică ce învață în viața lor de zi cu zi.

Ana Maria, Casa Tâmplarului – Cluj-Napoca: La Cluj, în lucrarea cu copiii în care sunt implicată, de multe ori le punem anumite episoade din care tragem concluziile la final. Încercăm să gândim lecțiile și interactiv pentru ei.

Eden Duma, Casa Tâmplarului – Ocna Mureș: Studiem Cartea Cărților. În fiecare duminică avem câte un desen și apoi, pe baza desenelor, avem întrebări pentru copii. Ei sunt foarte activi, răspund, le place interacțiunea dintre noi și ei.

Viorica Vereș, Fărău, jud. Alba: E o informație care, după părerea mea, ajunge la copii mult mai ușor fiind adaptată vârstei lor. E o idee bună pentru că îi învață lucruri bune, din Biblie.

Învățătorii de copii din școlile duminicale apreciază proiectul Cartea Cărților.

Paula Decean, Casa Tâmplarului – Ocna Mureș: Pentru noi înseamnă enorm de mult Cartea Cărților. E o platformă foarte bună de a promova credința și de a promova principiile biblice și povestirile din Biblie.

Marcela Stanciu, Biserica Penticostală Elim – Piatra Neamț: Am rămas plăcut surprinsă când am primit kit-ul cu lecții de la Cartea Cărților, că în predare lucrurile erau structurate foarte bine. Nouă, ca și învățători de școală duminicală, ne era foarte ușor să le prezentăm copiilor.

Structura programei pentru școală duminicală Cartea Cărților ajută bisericile să creeze un parteneriat cu familiile pentru îndrumarea spirituală și biblică a copiilor.

Paula Decean, Casa Tâmplarului – Ocna Mureș: Pentru noi ăsta e un principiu de viață. Noi știm că asta e biserica de mâine. Copiii sunt biserica de mâine și vrem să implementăm Cuvântul lui Dumnezeu în viața lor și să-i creștem în cunoașterea lui Dumnezeu și Cartea Cărților este o platformă extraordinară. Oricine pune mâna pe ea, e ceva extraordinar pentru biserică.

Cartea Cărților este un proiect care se adresează în special copiilor, realizat de CBN și dezvoltat de Alfa Omega TV în România din 2016. Află aici mai multe detalii: https://alfaomega.tv/carteacartilor/academia

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 804 - decembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Etichete: familie
549 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.